Странице

Sep 29, 2014

Konjići

Danas nisam otišla na posao, Leki je zaradio upalu uha. Sada spava, pa da iskoristim da bar nešto uradim za sebe, da vam pokažem uramljene konjiće.



Njih sam uradila jako davno, čekali su samo da se smilujem da ih uramim :-) Uradila sam ih na A4 hameru, a koga zanima može pogledati njihovo nastajanje u nastavku.

Pošto ne umem da crtam, sliku sam našla negde na netu, odštampala i precrtala na hamer. Za konjiće sam sekla hamer na trake širine oko 5 mm, ukrajala i lepila. Sad kad gledam, možda mi je ovo srce višak, ali bilo na slici i ja se zanela....

Slike su lošijeg kvaliteta, jer sam to radila noću i nikako nisam mogla bolje da ih uslikam. Ako nekoga interesuje gde su linije koje sam iscrtala, to nije od lošeg osvetljenja, nego ja to radim turpijom :-) pravim otiske na papiru. Pošto je kod nas sve "parola snađi se" ja sam se snašla sa onim što sam imala pri ruci!





Ko želi ovo da proba, neka proba slobodno, mnogo je lakše od uvijanja papirića :-)

Pozdrav i uživajte u ovim lepim danima koji nam slede!!!

Sep 24, 2014

Pozivnice za krštenje

Ovih šest pozivnica sam uradila za samo tri dana. Sreća pa ih je bilo samo šest, inače ne bih nikako mogla da stignem. Uradila sam ih po zamisli naručioca, po jedan meda, tri balona i oblačić na kome piše ime dečaka.

E sad, neko ko se ne razume u quilling bi možda rekao "Ma šta je samo šest pozivnica!", ali....Žena je htela da meda bude boje čokolade, da se slaže sa tortom, a meni je naravno nestalo braon papira, pa sam morala ručno da sečem hamer na trake debljine 5 mm, a zatim da svaku tu traku iseckam na sitne tračice pazeći da ne rasečem traku. E sad za telo svakog mede sam isekla po jednu traku od 55 cm, pa pomnožite sa šest i dobićete koliko sam metara "isfringovala" samo za telo. A gde su glave, ruke i noge. 

Naravno u unutrašnjosti pozivnice je i tekst, a pozivnice su spakovane u kutije.

Evo si slika





Toliko, uživajte u ovih para sunčanih dana...

Sep 18, 2014

Još jedna čestitka za venčanje

Ovu čestitku mi je naručila Jovana, da se slaže sa pozivnicom za venčanje. Zato je kombinacija sive i bele boje.
Čestitka je dimenzija 8x8x8 cm, ima detalja u crvenoj, nismo htele da šarenimo, srca, burme, ptičice i mladenci. Našlo se mesta i za kovertu za parice kao i za tag za pisanje poruke.








Toliko od mene za danas, još čestitki u nekom od sledećih postova.

Sep 13, 2014

Torta na tri sprata

Ovog puta ću vam pokazati još jednu exploding box čestitku za venčanje. Već dugo sam želela ovo da probam i nikako da nađem vremena, ali juče me nazvao moj rođak tražeći čestitku za danas. Rekla sam sebi, eto ti prilike za igranje i evo šta sam napravila.

Čestitka je veličine 8x8x8 cm, torte su visine 1,5 cm, svaka za jedan centimetar manja od druge. Nisam htela puno da ukrašavam, nisam ni imala previše vremena i za prvi put sam veoma zadovoljna kako čestitkom tako i ružama jer sam i njih prvi put pravila. Upotrebila sam još i par cirkona i satensku traku od 5 mm, napravila kovertu za novac, deo za čestitku mladencima i to je to.

Evo i slika...






Toliko za večeras, želim vam prijatan ostatak vikenda! 

Sep 7, 2014

Opet ja i moje kutijice

Već par puta mi se desilo da završim kutijicu, dve i neko me nazove da mu treba, pa jedva stignem i da usklikam, a kutijica ode.....Zato sam rešila da napravim malu zalihu i totalno sam se zarazila. Ove koje ću vam danas pokazati, sve su urađene u istom fazonu u različitim bojama. Ostale u nekom drugom postu.

Roze



Plava



Zelena



Opet plava u kombinaciji sa tamno plavom



Ljubičasta



Crvena



Pozdrav do sledećeg posta!