Странице

Apr 2, 2014

Mala, ali odabrana družina

Ovi medvedići su protutnjali fejsom i internetom zahvaljujući blogerki i kviling majstoru Neli, ja sam svoje odavno napravila, pre neki dan sam ih tek slikala, a sad je došlo i vreme da vam ih i pokažem. 

Slikala sam ih na cveću koje je moja mama tek posadila, jako su mali, veličine nekih 4 cm. 





Jedna grupna fotografija


Prva tri sam uradila od akvarel papira, a zelenog medu od običnog 80gr papira i on je najmanji, oko 3 cm. Nije mi se dalo da pravim i oči od papira, pa sam se odlučila za perlice koje sam imala kod sebe.

Sledeća je jedna čestitka, koju sam napravila za rođendan jednog dečaka, naravno sa medom. Čestitka je veličine 10 x 15 cm uz adekvatnu kutijicu.



I naravno Lekijev prst, jer on mora da sve da vidi i da proveri da li je na svom mestu :-) Pored mog supruga, on mi je glavni kritičar, kad nešto napravim prvo njega pitam, ako sa svoje dve i po godine zna šta sam napravila, onda sam sigurna da je to to! :-)

Do sledećeg posta, 

pozdrav Ivana

10 comments:

  1. Znam kakve čestitke Neli pravi, davno sam pronašla njen blog i oduševila se. Vidjala sam i ovakve medvediće ali ne mogu da se usudim da probam. Raznih životinjica ima i nadam se da ćeš da probaš još "neku vrstu". Tako su minijaturni i slatki. A deca su bar iskrena i zbog toga idealni kritičari. Mnogo mi se dopada i način na koji si ih slikala. Pozdrav!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Anice, probaj nije teško, najteže je iseckati papir širine 5-6 mm na sitne trakice, ostalo je lako :-) Pozdrav Ivana

      Delete
  2. Medvjediće sam imala priliku uživo vidjeti i imati u svom posjedu i samo što mogu reć, divno, prekrasno , svaka čast ..ja bih izgubila sve živce da to moram raditi :). Jako su lijepi, a i čestitka je divna.
    Lp, Martina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti Martina, za kviling stvarno treba strpljenja, ali kad jednom uđeš u štos ništa nije teško, samo treba vremena, ja kad sednem ne znam da ustanem!!! Pozdrav Ivana

      Delete
  3. Jao draga, divni su! Zaista ti se divim! Prekrasno!
    Srdačan pozdrav,
    Vesna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti Vesna puno!!!! Pozdrav Ivana

      Delete
  4. Koliko je tu samo truda i strpljenja ulozeno, svaka cast. Jako mi se svidja taj vas quilling hobi, i cinjenica sta se sve moze od njega praviti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. E jeste trud i strpljenje, ali se na kraju isplati :-) svašta može od ovog našeg papira :-) Pozdrav Ivana

      Delete
  5. super medvjedići, a i sama sam naravno našla Neli jako davno, samo tada još nije bilo ni riječi da se bavim tom tehnikom za koju nisam ni znala točno što jest i kako se zove, uputila me draga Nataša i jako sam joj zahvalna na tome..
    A i moj muž i djeca su također moji kritičeri, isto sve što radim prvo njima pokažem i znam da ako se njima sviđa da je to-to..
    Puno te pozdravljam i želim kreativan tjedan ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Klaudija, sada liče na medvediće a ne na prasiće :-)

      Meni muž kaže, nemoj više, nemoj da pretrpavaš!!! A meni prazno :-) pa se nađemo negde na sredini, dodam još nešto malo :-) a Leki, on je priča za sebe, kažem mu da ništa ne dira, a on uzme i viče: Kako je lepoooo!!! A ponekad mi nešto i uništi :-) Pozdrav Ivana

      Delete

Hvala na odvojenom vremenu i komentarima!