Странице

Nov 29, 2014

Jedna mala kuća

Ova kućica je nastala kao rezultat reciklaže, od jedne kartonske kutije papira za štampanje. Ja te kutije čuvam da u njih pakujem kada nešto šaljem poštom, od njih pravim manje kutije da bi predmet mogao u jednom komadu da stigne na željenu adresu.

Jesenas smo Leon i ja šetajući se po parkovima skupljali kestenje, žireve, šišarke i ostale jesenje plodove. Leon se i dalje sa njima igra, od kestenja smo napravili zmiju, koju ćete videti na slikama a nešto sam upotrebila za našu kućicu. Od žireva sam napravila čikice koji su vlasnici kuće, a jednu šišarku sam upotrebila kao jelku. Ovo je jesenja varijanta kućice koja će se uskoro pretvoriti u zimsku, tj. novogodišnju, ukoliko preživi još neko vreme. Biće tu i snega, okićena jelka, možda i neki Sneško. 



Pored kartona od materijala sam iskoristila ostatke hamera, za krov sam sekla papir na trake seckajući makazama sa šarom (vrh krova sam namerno uradila u beloj boji kao osnovu za zimsku kućicu), prozore i ogradu sam napravila od štapića za ražnjiće i to je to. Za izradu je potrebno malo strpljenja sa merenjem, malo sečenja, lepljenja i sklapanja, Sve u svemu jedna lepa igra i za mene :-)

Sve vas pozdravljam i želim prijatan ostatak vikedna!!!

6 comments:

  1. Krasna kućica.
    LP, MArtina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Martina, jedna lepa igra sa papirom! Pozdrav

      Delete
  2. Ah, ti si tako puno radila, vidim ne samo iz ovog posta, već i iz prethodnih koje sam propustila. Sve je savršeno, divno ste se poigrali i iskoristili plodove jeseni. Ja se već nedeljama samo pripremam da nešto radim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Neno, eto i ovo sam radila pre više od mesec dana. I ja se samo pripremam, pa započnem sto stvari i onda ništa, fale mi par dužih dana :-)

      Delete
  3. Nadam se da ćemo videti kako izgleda i u zimskom izdanju, ovako je predivna. Sa Leonom ste odradili odličan posao. I zmija mi se dopada, ja sam neko ko voli zmije i pored toga što mogu da budu opasne :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja se nadam da će preživeti, još samo recimo nedelju dana pa je pretvaramo u zimsku čaroliju! Samo da nađem vremena, koje mi uvek fali! Pozdrav

      Delete

Hvala na odvojenom vremenu i komentarima!