Странице

Dec 20, 2014

Novogodišnje čarolije

Večeras nešto sasvim drugačije od mojih papirića, kutijica, čestitki i ostalih sitnica.

Odavno sam počela da se interesujem za dekupaž, ali nikako da probam. Onda mi je divna i nesebična Nena sa bloga Moj cvetni svet objasnila osnove, dala gomilu salveta i boja, pa je tako nastao i ovaj Novogodišnji ukras za sto. Ovo nije moj prvi dekupaž, ali ga pokazujem u duhu predstojećih praznika, za one prve malo ćete morati da se strpite.

Meni ova tehnika uopšte nije teška, samo iziskuje dosta prostora i slobodnog vremena, nešto osnovnog materijala, koji ja uopšte nisam nabavljala. Salvete sam lepila drvofixom u koji sam dodala malo vode, četkicom koju sam imala pri ruci, ali ako se odlučim da se oprobam u nekom zahtevnijem poduhvatu nabaviću sve što mi je potrebno po Neninim instrukcijama.

Dakle, jedan stari CD, teglica i dve flašice od dečije hrane i sokića i eto jednostavnog i preslatkog ukrasa. U nedostatku vremena nisam išla da tražim veštački sneg pa sam iskoristila morsku so i lepak. Figurice sam pričvrstila silikonskim lepkom, imala sam ih od ranije, jedna satenska traka i to je sve od materijala. Evo i slikica...





To je sve od mene za večeras, uživajte u ostatku vikenda!

8 comments:

  1. Moj prvi pokušaj dekupaza nije bio baš uspešan, salveta mi se izguzvala i baš sam se iznervirala. Posle sam naučila neke cake pa je sad sve ok:)
    Divni su ti ovi ukrasi, volim crvenu boju.
    Pozdrav

    ReplyDelete
    Replies
    1. Marijana hvala ti puno! Ja sam prvo probala na lepenci :-) jeste pipavo, pogotovo kad se prvi put radi, a ja sam počela sa sitnijim motivima. :-)

      Delete
  2. Nimalo loše za početak, dekupaž uvek uspe kad se ima slobodnog vremena, prostora i volje za kreativnost.. i tvoj dar za lepo. Uživaj i narednim kreacijama. Ovo je super simpatičan ukraz za sto;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Sandra, možda bih ja to drugačije i ozbiljnije, ali kad imam trogodišnjaka u kući, onda je sve podređeno njemu. Fali još i sveća, koju sam tek danas nabavila, a nisam mogla da dočekam da i ovo pokažem :-) Pozdrav

      Delete
  3. Ovo je prelepo!
    Ti zaista imaš originalne ideje, tehnika rada nije bitna.
    Tvoj dom će imati divne ukrase za praznike.
    Čestitam, ide ti sjajno!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Neno evo još jednom, ovakva pohvala od tebe mi baš puno znači! Ovo su tvoje salvetice, vežbam, snalazim se, učim, a ideja imam dosta.
      PS. Eno je jedna tegla u vreloj vodi, skidam nalepnicu :-) Moram još da vežbam!!! Kiss

      Delete
  4. Preslatko!! Toliko je lepo i veselo i praznično, ma savršeno!! A što se dekupaža tiče, nije nimalo težak, samo treba biti opušten i raditi lagano. Ako ti zatrebaju salvete, javi se, imam ih dosta, poslaću ti na kuću.
    Srdačan pozdrav i :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Vesna puno, tek počinjem da učim, ulepšavam šta imam po kući za početak :-) biće toga još sigurno!!! Pozdrav Ivana

      Delete

Hvala na odvojenom vremenu i komentarima!