Странице

Jul 10, 2013

Podloge za blokčiće ili "A šta sa ostacima?" II deo

Evo i mene posle skoro mesec dana, bila sam tu, bila sam vredna, zatrpala sam sebe obavezama, oko kuće, oko deteta, pa posao, pa lepo vreme, pa nedostatak vremena i tako u krug. Stigla sam naravno da se bavim i svojim hobijem, doduše ne koliko bih htela, ali šta je tu je.

U jednom trenutku sam opet sredjivala firmu, pa kako su mi od neke robe ostale kutije, odlučila sam da ih kao po svom običaju (bacaj sve što ne treba, ne gomilaj smeće, kada će ti to zatrebati :-)) NE bacim, već da ih iskoristim za nešto lepo.

Mojoj mami je bio rođendan, odlučila sam da joj napravim ram i album za fotografije. Ram sam završila, a album sam odložila za neko drugo vreme, kada budem imala više vremena i strpljenja kao i potrebnog alata ( o tome ću u jednom od narednih postova!)

Ram sam uradila za sliku dimenzija 10x15 cm po Bojaninom "receptu" i dobro se namučila za prvi put :-) a rezultat izgleda ovako...Meni je OK, mada je moglo i bolje, a što je najvažnije mami se dopao!
Tek sad sam videla da sam izgleda obrisala neke bolje fotke, ali i ovo može da prođe. Fotografija koja se nalazi u ramu mi je bila pri ruci pa sam je ubacila samo radi fotkanja.

Od ostatka sam napravila korice za album, veoma sam zadovoljna urađenim i odložila ih uredno da čekaju neko lepše vreme kao i podloge za blokčiće, jer nisam znala šta ću sa ostacima, a i sledeći ram će da popričeka.

Karton za podloge je uglavnom dimenzija 11x11 cm, obložen hamerom i ukrašen quillingom. Malo sam ekspreimentisala i sa bojama i sa svojom maštom, pa sam na jedan ubacila malo kamenčića od kojih sam nekada davno napravila divan ukras za terasu, a sada se više i ne setim da ga pogledam, tako da će ti kamenčići završiti definitivno kao ukrasi ali na nekim podlogama, kutijicama i slično. Evo mojih podloga.
Ovu poslednju podlogu sam namenila svojoj drugarici Sanji. Uradila sam je crnoj boji, jer se slaže sa ambijentom u njenom stanu, a maca je dobila svoje mesto tu jer ona ima  mačka Gvozdena kojeg svi obožavamo!!! A to je ovaj gospodin, koji je sada mnogo, mnogo veći!!!Hvala na poseti i komentarima, vidimo se uskoro, nadam se da neću više praviti ovako veliku pauzu.

Pozdrav, Ivana

2 comments:

  1. Ram mi se mnogo dopao, pravo malo remek-delo, jedva čekam da vidim i album.
    A i podloge su lepe, jednostavne sa nežnim bojama, odlične, dopala mi se i ideja sa kamenčićima. Bravo!

    ReplyDelete
  2. Hvala Bojana, ovo je moj prvi ram ove vrste, sledeći će biti bolji :-) A kamenčića imam jos mnogo, pa će biti još ideja.

    Pozdrav

    ReplyDelete

Hvala na odvojenom vremenu i komentarima!