Странице

Nov 21, 2013

Jedan ram i podloga za blokčiće kao poklon

Evo i mene posle dužeg vremena. Nije da ništa nisam radila, baš suprotno, a pratila sam i vaše blogove redovno, samo nikako da odvojim vreme za svoj.

Kako je počelo vreme slava kod nas, a i blizu su Novogodišnji i Božićni praznici, polako sam počela da smišljam poklone, da i ove godine ne čekam poslednji minut i jurim po zimi i snegu. 
Danas idemo na slavu kod suprugovih ujaka i ujine, pa sam za nju napravila jedan ram i jednu podlogu za blokčiće. Pošto se radi o starijoj gospođi, ram sam uradila u pesak boji (gledala sam da se slaže sa ambijentom), a ukrasila ga sa cvetićima u  dve nijanse roze boje. Ram je za sliku veličine 10x15 cm, a veličina samog rama je 17x22 cm. Kao osnovu sam uzela karton lepenku debljine 1,5 mm, "obukla" u hamer, prilepila prednju i zadnju stranu i napravila ga tako da može da stoji i horizontalno i vertikalno.

Evo i slika...




















Detalj















Slike su loše, znam, ali čini mi se da sa ovim ružnim vremenom, mrakom koji brzo pada i veštačkim svetlom svi imamo isti problem. Sve je ovo jako lepše uživo, ali šta je tu je.

Svima koji danas slave, srećna slava!

Pozdrav do čitanja.


5 comments:

  1. Draga Ivana ovo je jako lijepo i boje su se lijepo uklopile..I sama imam problem sa slikanjem ovih dana, i eto nisam otišla ni po pribor za quilling, danas sam jedva donijela malo mesa , print papir, hamer i napokon rezać jeeeej, u dvi ruke nemože stati puno i još uz ovu kišu kod nas ma neda mi se van a kamoli se upuštati u izazov traženja dućana sa hobby priborom :D Kišobran veliki već sam ga mislila ostaviti u autobusu :D,al bar sam kupila ono što mi je najpotrebnije jeeeej..
    za sada ću se zadovoljit još čačkalicom, već sam i navikla sa njom, raspisala se ja a dan je za poludit, koma ..napokon evo nešto da pojdem i popijem kafu ..puno te pozdravljam i sorry za raspisanost..nadam se da je kod tebe puno ljepši dan..ćao
    I da sretna ti slava :D lp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klaudija hvala na komentaru. Sve znam, kad dođe ovo ružno vreme svi se pomalo ulenjimo kad treba izaći iz toplog doma. I kod nas tmurno i pomalo kišovito :-( Bravo za rezač, to će sigurno olakšati posao. Ja moram ponovo u potragu za trimerom, prethodni sam vratila, nije bio precizan.
      Lep pozdrav

      Delete
  2. Vrlo lijep poklon, lijepih i njeznih boja.
    LP; Sonja.

    ReplyDelete

Hvala na odvojenom vremenu i komentarima!