U ovom postu ću se prvo zahvaliti Sneži sa bloga Moj cvetni svet koja je napisala divan post o nama blogerkama koje se bavimo quillingom.
I počastiću vas jednim sjajnim receptom za tortu koja se jako lako i brzo sprema a još brže pojede. Pa da počnemo...
Cheese cake
Potrebni sastojci:
Kora:
- 150 grama mlevene plazme
- 70 grama šećera u prahu
- 70 grama putera
- 1 žumance
- sok od jedne polovine limuna
Fil:
- Mascarpone 250 grama (ovde može i da se "vara", kako bi rekla poznata australijska autorka i kuvarica Donna Hay, sa Vajkremom Natural, isprobane obe varijante, a vama šta je zgodnije)
- 70 grama šećera u prahu
- sok od jedne polovine limuna
- 500 ml slatke pavlake (ja koristima Haltu)
Preliv:
- Pakovanje smrznutih malina
- 2 kesice želatina
- 2 čaše vode od 2 deci
A ovo je moj mali pomagač, koji neće da se šiša, ali zato jako dobro muti mikserom :-)
Prijatno!!!
I počastiću vas jednim sjajnim receptom za tortu koja se jako lako i brzo sprema a još brže pojede. Pa da počnemo...
Cheese cake
Potrebni sastojci:
Kora:
- 150 grama mlevene plazme
- 70 grama šećera u prahu
- 70 grama putera
- 1 žumance
- sok od jedne polovine limuna
Fil:
- Mascarpone 250 grama (ovde može i da se "vara", kako bi rekla poznata australijska autorka i kuvarica Donna Hay, sa Vajkremom Natural, isprobane obe varijante, a vama šta je zgodnije)
- 70 grama šećera u prahu
- sok od jedne polovine limuna
- 500 ml slatke pavlake (ja koristima Haltu)
Preliv:
- Pakovanje smrznutih malina
- 2 kesice želatina
- 2 čaše vode od 2 deci
Kora se pravi tako što se puter umuti sa šećerom, doda se žumance, zatim plazma i sok od limuna. Kada se sve sjedini razvučete po dnu kalupa za torte i gotovo.
Za fil smutite pavlaku, u koju ćete polako dodati mascarpone u koji ste pomešali šećer i sok od limuna. To ide na koru, sipajte polako i razvucite da bude iste debljine.
Želatin pripremite kako piše na kesici, u odleđene maline sipajte 2 čaše vode (ostavite i sok od malina, ne cedite) u to dodajte želatin promešajte, sačekajte da želatin počne da deluje i sipajte preko fila. Stavite u frižider na neko vreme i gotovo.
Slike i nisu nešto, slikala sam baš, baš na brzaka, pred dolazak gostiju na slavu. Napravila sam još jednu tortu, taj recept ću sa vama podeliti u nekom drugom postu, da li mi verujete da nije ostalo ni jedno jedino parče!!!
A ovo je moj mali pomagač, koji neće da se šiša, ali zato jako dobro muti mikserom :-)
Prijatno!!!
Zdravo, Ivana!
ReplyDeleteHvala ti na receptu, torta divno izgleda, moracu da isprobam, iako sam resila da smrsam par kilograma...Srecna ti i Slava sa zakasnjenjem! Jedva cekam i drugi recept. :)
Slatkis! Neka ga i nije mu mnogo porasla. :)
Pozdrav
Hvala Vanja! Parče torte, pa u šetnju :-)
DeleteMljac..obožavam tortu od sira..to je ustvari i jedina torta koju jedem..Klinac ti je presladak.
ReplyDeleteLp, Martina
Eto Martina, jednostavan recept, brzo se napravi, pa samo navali :-)
Deletebaš divna torta,
ReplyDeletea sin ti je kao šećer :D lp
Hvala Klaudija, probaj, pa javi!!! Pozdrav!
DeleteVolim ovakve torte! Kad sam bila mala, i ja sam, kao i tvoj sin oblizivale mutilice, kašike i zdjele, kad bi mama pravila kolače :),zato mi je ova njegova foto još slađa!
ReplyDeleteI ja obožavam ovakve torte, ne volim one jake i teške. Mislim da smo svi oblizivali kašike i mutilice, kad nema Lekija ja to i dalje radim :-), pozdrav!
DeleteHvala za recept, volim chesse cake.
ReplyDeleteMališa koji neće da se šiša, zna da mu je u ovo doba godine ovako toplije <3
Da, da :-) a zato plače kad mu perem kosu...Pozdrav!!!
DeletePozz, evo me opet kod tebe.
ReplyDeleteSvati na moj blog, čeka te nagradica.
lp, Martina
Hvala Martina.
DeleteSvarti na moj blog po nagradicu ..lp
ReplyDeleteHvala Klaudija.
DeleteJaoooj. Ima li lepseg delicije, od ovakvog osvezenja. Plazma, slatka pavlaka, voce - njam, njam. A maleni je presladak, nemoj ga sisati!
ReplyDeleteMislim da nema, odlična je i zimi i leti!!! Pozdrav
Delete