Странице

Jul 25, 2013

Danas nam je divan dan


Danas nam je divan dan, divan dan, divan dan
našem Leonu rođendan, rođendan
živeo, živeo
i srećan nam bio!!!!

Kako vreme brzo leti, evo mamina do juče beba danas puni dve godine. Kako je vreme godišnjih odmora i drugari su nam se razbežali, odlučili smo da rođendan proslavimo kod kuće. Juče sam gotovo celo popodne pravila Kinder tortu i recept ću podeliti sa vama. Naravno radila sam u etapama, jedan deo dok je Leon bio u parku, a drugi posle večere, kupanja i uspavljivanja :-) Bila je to duga noć, a i današnji dan, pun gostiju i dece, ali sve se to zaboravi kada se vidi dečiji osmeh i sreća na licu.

Pa da počnemo:

Iseckati 150 gr po originalnom receptu oraha, možete staviti i lešnike ili bademe i posuti po namazanom plehu. Ja sam opet stavila pek papir (da ne bih morala da ribam, hihihi), zatim dobro umutiti 6 belanaca, pa dodati 250 gr šećera u prahu, kašiku po kašiku i na kraju sok od pola limuna. Sipati u pleh preko oraha i sušiti u rerni na 100 stepeni oko sat vremena. Na kraju to treba da izgleda ovako




Dok se kora suši, ili popijte kafu ili počnite sa filom. Ja sam pravila neku salatu i fil u isto vreme i kao pijuckala kafu (zaposlena mama, super mama). Fil ide ovako, umutiti 6 žumanaca sa 5 kašika šećera u prahu i 4 kesice pudinga od vanile (prvo žumanca, pa šećer pa puding) i sve sipati u 1 litar prokuvanog mleka pa kuvati još malo. Umutiti 250 gr margarina sa 4 kesice vanilin šećera i to dodati u ohlađen fil i ulupati mikserom. Fil podeliti u dva dela i u jedan dodati 200 gr čokolade za kuvanje. 




Ispečenu koru okrenete tako da orasi budu gore, premažete Nutelom, pa stavite žuti fil, zatim red Plazme potopljene u sok od narandže ili Cedevitu (ukusno i jedno i drugo) a zatim premazati crni fil. Na kraju idu ili šlag ili slatka pavlaka, kako ko voli. Ja više volim pavlaku.

I na kraju to izgleda ovako, bez Tomasa i vatrometa torta nije torta :-))))





A ukus je predivan, probajte!!!

Stigla sam da se bavim i svojim hobijem ovih dana, započela sam još jedan ram a napravila sam i dve minijaturne torte, sve u znaku rođendana i izazova na blogu Izazovi i slatkiši, na koji se prijavljujem sa svim svojim tortama. Čak sam uspela sve da ih objedinim u jednu sliku. Tortice sam pravila od hamera, za donji sprat sam iskoristila po jedan čep sa plastične flaše koje sam oblepila hamerom i ukrasila quillingom, a ove gornje spratove sam krojila i sekla pa lepila. Slikice su možda lošije, ne zamerite, torte su jako male a nisam imala vremena da se bavim još i fotografijom :-)))




 









































A evo i jedne rođendanske čestitke, za sve one kojima je danas rođendan...




Pozdrav do sledećeg čitanja...

10 comments:

  1. Srećan rodjendan Leonu, želim mu srećno detinjstvo, da bude zdrav i nasmejan. Tortice su prelepe, mnogo volim Kinder tortu, a ove male su savršene, i za dečaka i za devojčicu...
    Želim ti puno sreće na izazovu!
    Pozdrav :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Anice na čestitkama, hvala na komentaru, takođe puno sreće na izazovu i da se i dalje ovako lepo družimo!!!

      Pozdrav

      Delete
  2. Srecan rodjendan, Leonu! Sve najlepse! :) Ja jos nemam decu, ali potpuno mi je poznata ta prica pravljenja torte u etapama, moja sestra isto radi kad neko nije tu da priskoci u pomoc. :)

    Divne su torte i ova prava, hvala ti sto si podelila recept sa nama, a i ove druge dve tortice su preslatke! Cestitke mi se posebno svidja, prelepa je.

    Hvala ti sto si ucestvovala u izazovu i srecno! :)

    Pozdrav
    Vanja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Vanja, tako to rade sve mame :-)I ti ćeš jednog dana :-)Torta je super, smanjila sam količinu šećera tako da nije puno slatka i nije teška za ove vrele letnje dane, a i nije teška za napraviti! Zato sam i objavila recept!
      Hvala, družimo se i dalje!!!

      Pozdrav

      Delete
  3. Leone, srećan ti rodjendan, da nam budeš zdrav, veseo i srećan i još mnogo, mnogo rodjendana da proslaviš.
    A mama da napravi još mnogo torti i jestivih i ukrasnih jer joj to očigledno jako dobro ide.

    Pozdrav

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Bojana! Koliko ne volim da kuvam, toliko uživam u pravljenju torti i kolača.

      Pozdrav

      Delete
  4. Divno si ovo pripremila. Torta izgleda okusno in vrlo ljepo, vjerujem, da se je Leon razveselio.

    A ove mini malene tortice su baš sladke. Hvala, da sudjeluješ na izazovu Kočačiči.

    Puno pozdrava iz Slovenije, Keti (članica ustvajalnog tima Izazovi i kolači)

    ReplyDelete
  5. Prelepe su ti ove torte i čestitko si ljepo sredila!
    Hvala ti što sudjeluješ u našem izazovu "Kolačići" :-))
    Sretno, Andreja

    ReplyDelete

Hvala na odvojenom vremenu i komentarima!